ferilli

FINCUBE, Bozen, Italy, by Studio Aisslinger

Posted in Architecture by ferilli on April 2, 2010

“Natural high-tech” is the concept of this new modular, sustainable & transportable low-energy house. Designed by Werner Aisslinger and developed with a South Tyrolian team, the FINCUBE was created 1200m above sea level near Bozen in Northern Italy, with a brilliant view of the famous Dolomite mountains.

Made entirely of local wood, the building provides 47 m2 of living space with a minimal CO2 footprint. The design is minimal, material-orientated, and in close touch with nature–the wooden space with a 360-degree triple glazing is furnished with a second facade layer, producing shade and giving the building a unique overall mushroom-like monoshape.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: