ferilli

Wave House by Tony Owen NDM

Posted in Architecture by ferilli on April 9, 2010

This house was designed to capture the spirit of Sydney’s Bondi Beach in a home which both beach house and urban style dwelling. The line of the wave is the underlying element which runs through the house. It forms an entry wing over the garage at the south and rises to give greater height to the living room at the north end. Kitchen, dining and living areas are combined and lead out to the garden. The centrepiece of the area is a built-in, cantilevered polished concrete workbench in the shape of a moulded seven. High windows run the length of one wall, while a low, glassed wall on the other side looks out on an elegant pool. Despite plenty of glass, the neighbouring houses are not visible. Because glass is everywhere in the house it isn’t surprise that the owner also owns glass supply business.

Advertisements
Tagged with: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: