ferilli

HillsideHouse

Posted in Architecture by ferilli on May 21, 2010

This contemporary residence LEED Platinum home that spans four levels on a hill of Mill Valley, California. It is designed by San Francisco-based SB Architects, and built by well-known green builder McDonald Construction. The steep hillside site provides for a very vertical design with living and private zones situated on multiple separate floors. The total area of interior spaces is 2,116 square feet while balconies and decks took up 1,567 square feet. These outdoor areas features stunning views of the bay and the San Francisco skyline beyond. The exterior and the interior both are done with using mostly natural materials. Among house’s green features are: low-flow fixtures, efficient LED lighting, Energy Star appliances, whole house automation, solar thermal, solar PV, and many others.

Advertisements
Tagged with: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: