ferilli

The Tangga House by Guz Architects – Singapore

Posted in Architecture, Interior//Design by ferilli on July 23, 2010

The house is a contemporary interpretation of a traditional courtyard house, laid out around a central green courtyard with a double height stair and entry area forming the focal point of the project. The L-shaped plan creates open spaces which encourage natural ventilation and offer resident’s views over the courtyard to the verandah, roof gardens and beyond. Lushly planted roof gardens surround the house and add to the effect that nature is evident in every part of the house. The large roof above the courtyard creates an indoor and outdoor space leading to the gardens and swimming pool which wraps around two sides of the house. The tangga house hopefully gives the owners the opportunity  to live in harmony and comfort with nature, in singapores hot tropical climate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: